8-3-2022

Opnieuw beleefde Excelsior een spannende avond met bizarre wendingen, maar voor het zover was werden we getrakteerd door onze nestor Koop ter ere van zijn 85e verjaardag. 

Dick – Elle 1-1

Al vroeg in de partij haalde Elle een slagzet uit wat hem 2 schijven voorsprong opleverde. Dick liet zich niet van de wijs brengen en probeerde er nog het beste van te maken. Al snel kon Dick een schijf terug winnen en zo werd de partij weer spannend. Elle kon met een schijf meer zijn voordeel niet verzilveren en Dick ontsnapte in deze bizarre partij met remise.

Koop – Johan 0 – 2

Na de opening zette Johan een aanval op het dambord. Deze voorpost op de lange vleugel van Koop zorgde gelijk voor veel dreigende slagzetten. Toen Koop een slagzet ontweek bleek er een damcombinatie achter te zitten. Nadat Johan de combinatie had uitgehaald zag Koop dat de stand onhoudbaar was en gaf sportief op.

Jan – Rinze 2 – 0

Tot ruim na het begin een vol bord met elk 19 schijven met een tamelijk gecompliceerde stand en potentiële combinatiemogelijkheden. Na een afruil door Jan probeerde Rinze verder te vereenvoudigen, maar hij koos een ongelukkige afruil die Jan schijfwinst opleverde. Er ontstond een bizarre stand, waarbij Jan probeerde Rinze op te sluiten. In een poging van Rinze dit te verijdelen kon Jan opnieuw schijfwinst maken. In het eindspel kon Rinze nog een plakker maken met doorbraak naar dam maar hij moest door materiaal overmacht van Jan toch opgeven. 

Inmiddels  zijn er weer 8 actieve dammers, waarvan een speler niet actief aan de gewone actieve competitie mee kan doen. Om zogenoemde staande nummers te vermijden wordt er ook voor de zogenaamde rapid-competitie gespeeld. Hiervoor speelden Klaas en Marco. 

Klaas – Marco 1 – 1  

Vanuit een klassieke opening zette Klaas een aanval op het bord. Marco bood goed tegenspel, waardoor het spannend werd. Toen Klaas zich even vergiste kon Marco een damcombinatie uithalen. Klaas wist de dam weer af te pakken, maar kwam hierdoor wel 2 schijven achter. Marco maakte in zijn voordelige stand een foutje, waardoor Klaas remise kon maken.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Home