5-4-2022

Voor de interne competitie de volgende beide partijen:

Elle – Koop 0 – 2

Vanuit een vlakke opening ontstond een interessante 11 om 11. Elle dacht in deze stand een voorpost te kunnen nemen, maar deze sneuvelde gelijk. Met een schijf meer kon Koop een doorbraak naar dam forceren. Ondanks dat Elle 2 schijven achter stond wist hij door een offer ook op dam te komen. Koop kon deze dam al snel vangen en Elle gaf zich gewonnen.

Johan – Jan 2 – 0

Een interessante partij. Jan nam de hekstelling in en bouwde een goede stand op. Dat neemt niet weg dat er van beide kanten veel combinatiemogelijkheden verborgen zaten. In het middenspel meende Jan dat hij na een paar zetten schijfwinst kon afdwingen. Vlak nadat hij hiervoor een voorbereidende zet deed ontdekte hij tot zijn schrik dat Johan een doorbraak naar dam kon maken. Hopend dat Johan dit niet zag was het korte tijd rustig op het bord, maar de combinatie werd wel degelijk gezien en dat betekende al vroeg het einde van de partij.

Er waren dit seizoen 7 actieve spelers voor de interne, waarbij iedereen elkaar tweemaal tegenkwam. Omdat iedereen 6 tegenstanders tegenkomt waren er maximaal 24 punten te halen. Na afronding is de eindstand van dit seizoen (tussen haakjes het aantal punten):

  1. Johan (24, dus alles gewonnen)
  2. Jan (18)
  3. Koop (14)
  4. Dick (11)
  5. Elle (8)
  6. Klaas (7)
  7. Rinze (2)

De Rapid is nog niet afgerond, dat gebeurt in het volgende seizoen. Hier deden dit seizoen 8 spelers actief aan mee.
Uitslagen beide Rapidpartijen  5 april
Rinze – Marco 0 – 2

Op 12 april vindt er een sneldamwedstrijd plaats, op 19 april de afsluitende vergadering.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Home