3-3-2020


Excelsior sluit af met ruime zege

In de laatste speelronde van de provinciale competitie boekte het viertal van Excelsior in eigen huis een ruime overwinning op het viertal van Heerenveen. Het was al ruim na elf uur toen Suzanne de Jong met haar zege de 7-1 eindstand op het bord zette.

De strijd om het kampioenschap werd afgelopen week gewonnen door Opeinde en voor zowel Excelsior als Heerenveen stond er, behalve de eer, niets meer op het spel. In de eerdere onderlinge ontmoeting moest Excelsior een kleine nederlaag incasseren en dus wilde het team zich revancheren. 
Captain Klaas van Keimpema was niet onfortuinlijk in zijn partij tegen Bennie Liefting. De punten leken te worden gedeeld, maar Klaas kon in het eindspel voorkomen dat zijn opponent doorbrak en pakte twee punten. Dick Bekkema nam tegen Hielke Luik een dam voorsprong. Hierdoor kwam hij positioneel zo sterk te staan dat Hielke geen potten meer kon breken en moest opgeven. Elle van Keimpema speelde een boeiende partij tegen Gerard Weinans. Beide heren zagen geen winstkansen, waarna de punten werden gedeeld. Tenslotte speelde Suzanne de Jong een sterke partij tegen Rennie Bloemsma. Ze wist via de flank een doorbraak naar dam te forceren. Ook Rennie haalde de overkant, maar in een vier om één eindspel liet Suzanne uiteindelijk de val dichtklappen en bepaalde de eindstand op 7-1. Door deze zege eindigt Excelsior dit seizoen op de vierde plaats.
Voor de stand en alle uitslagen zie

https://toernooibase.kndb.nl/opvraag/standen.php?taal=&kl=5&Id=8620&jr=20

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Home