28-1-2020

Er werden afgelopen dinsdag maar liefst zes partijen gespeeld in de onderlinge competitie van Excelsior. De verdeling van de A- en B-groep was al grotendeels bekend, maar nu werd ook de laatste naam in de A-groep bekend. Al zeker hiervan waren Jan Stelwagen en Koop de Vries. Na zijn uitglijder van vorige week nam Stelwagen geen onnodige risico’s en kwam tot een puntendeling. Kor Vrieswijk had een zware dobber tegen Dick Bekkema. Keer op keer doorzag Bekkema de snode plannen van Vrieswijk en wist na een boeiend schouwspel uiteindelijk de winst naar zich toe te trekken. 

In de voorselectie speelde Joop Huizenga zijn inhaalwedstrijd tegen Jan Stelwagen. Stelwagen was duidelijk een maatje te groot en kon al snel de winst pakken. Klaas van Keimpema had een zege nodig tegen Suzanne de Jong om zich te plaatsen voor de A-groep. Suzanne speelde een sterke partij en wist de damlijn te bereiken, waarna ze de partij naar haar hand zette en er met de volle buit vandoor ging. Hierdoor debuteert Marco Bekema in de A-groep. 

In de B-groep kruisten Elle van Keimpema en Rinze Postma de degens met elkaar. De Sexbierumer bleek beter bij de les en pakte de overwinni ng. Joop Fictorie verraste Joop Huizenga.

do 30-01-2020

Opeinde – Excelsior Harlingen 6 – 2

Hero Kort (892) – Suzanne de Jong 2 – 0 2
Eake Roosma (920) – Elle van Keimpema (608) 2 – 0 3
Peter Meijer (585) – Dick Bekkema (710) 0 – 2 1
Arend Wester (729) – Klaas van Keimpema (739) 2 – 0 4

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Home