20-12-2022

Een geslaagd sneldamtoernooi op deze laatste damavond van 2022. Iedereen was mooi op tijd afwezig en in deze tijd van griep/verkoudheid viel de opkomst van 7 leden zeker niet tegen. Koop was ziek, maar hoopt op onze eerstvolgende damavond op 3 januari 2023 weer aanwezig te zijn. 

Er werden 7 rondes gespeeld, waarbij iedereen tegen iedereen speelde. Er waren dus 6 wedstrijden te spelen met één rustronde. Die 20 minuten rust was geen overbodige luxe, want het snel spelen vraagt veel van de concentratie. Het was weer heel duidelijk hoe groot de invloed is van die beperkte tijd. Dat kan tot bijna hilarische taferelen leiden. Zo nu en dan even surveillerend was regelmatig te zien dat men in een gewonnen stand toch nog remise speelde of zelfs verloor. Een aparte tak van sport, maar wel dynamisch omdat je iedereen tegenkomt. Rond half 11 – een half uur eerder dan ik aanvankelijk dacht – was de volgende uitslag bekend. 

1. Jan                 12 punten 100%

2. Dick                 9 punten    75% 

3/4 Klaas R         7 punten     58%

3/4 Klaas van K   7 punten     58%

5. Elle                  6 punten     50%

6. Marco              3 punten     25% 

7. Henk                0 punten      0%

We hopen in het voorjaar weer zo’n toernooitje te houden, waarbij we ook enkele oud-leden uitnodigen. We zullen dan wel minstens 2 poules moeten maken, want 7 of 8 rondes op één avond is wel het uiterste maximum voor de meesten onder ons. 

Ik wens jullie – mede namens Marco – FIJNE FEESTDAGEN EN EEN GEZOND 2023 TOE!! 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Home