12-4-2022

Op dinsdag 12 april organiseerde Excelsior een sneldamtoernooi. In “normale” competities hebben de spelers per partij elk anderhalf uur bedenktijd, maar bij dit toernooi slechts 10 minuten. Binnen 20 minuten moet de partij dus uit zijn. Om hierbij te scoren is concentratievermogen, snel kunnen denken en situaties (her) kennen van groot belang. Een sterke positie opbouwen zal in een drie uren durende partij vaak winst opleveren, maar bij de “vluggertjes” is dat lang niet zeker. De tijd is dan vaak de grootste tegenstander en als je vlaggetje valt is de partij verloren, ook al stond je er op het bord goed voor.  

Er waren 9 deelnemers en om elkaar allemaal een keer tegen te komen moesten er dus 8 partijen gespeeld worden. Acht maal 20 minuten geconcentreerd spelen is lastig en later op zo’n avond treedt er dan ook regelmatig damblindheid op die tot hilarische acties kan leiden.

Na ruim drie uren kon de balans worden opgemaakt en werd de stand bekend gemaakt.

De eerste drie spelers vielen in de prijzen:

Johan Beuker, die ook de interne competitie won zonder één enkele verliespunt was ook nu heer en meester met 16 punten (score 100%) en toont zich een waardig clubkampioen.

Op de tweede plaats eindigde Jan Stelwagen met 12 punten.

Ook Klaas van Keimpema scoorde goed door met 11 punten op de derde plaats te eindigen, deze keer hoefde ”Apeldoorn” niet gebeld te worden.

Op dinsdag  19 april wordt het seizoen met een ledenvergadering afgesloten, waarna de clubkampioen nog een simultaan geeft. Op dinsdag 7 september hopen we met het nieuwe seizoen te kunnen starten.    

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Home