10-3-2020

Succesvol damtoernooi Excelsior

Dinsdagavond hield damclub Excelsior haar jaarlijkse open sneldamavond. Iedereen was welkom.

Ook dit jaar deden er weer oud-leden en huisdammers mee.

Er hadden zich voor deze avond vijftien dammers aangemeld. Dat was iets minder dan vorig jaar, maar de gezelligheid was er niet minder om.

Er werden zeven rondes gespeeld met een bedenktijd van tien minuten per persoon per partij.

In iedere groep waren er drie prijzen en er was een hoofdprijs bestaande uit een boodschappenpakket.

Voor iedereen die buiten de top drie eindigde was er een troostprijs, zodat uiteindelijk niemand met lege handen naar huis ging.

Nadat secretaris Marco Bekema om acht uur de opening verrichtte gingen de dammers los.

Door het snelle speeltempo ontstonden er soms verrassende standen en uitslagen op het bord. Toen rond kwart voor elf de balans kon  worden opgemaakt, werden de prijzen als volgt verdeeld:

1. Jan Stelwagen 10 ptn

2. Koop de Vries   8 ptn

2. Dick Bekkema  8 ptn

1. Marco Bekema 12 ptn

2. Elle van Keimpema 11 ptn

3 Suzanne de Jong  10 ptn

De hoofdprijs ging, als winnaar van de sterkste groep, naar Jan Stelwagen.